Get started!

Terugblik open lesmiddagen

Fossielen zoeken op de Tweede Maasvlakte

Iedereen is anders en iedereen is bijzonder

27 september 2017

Op de middelbare school is er veel diversiteit. Iedereen is anders en iedereen is bijzonder. Wij zitten hier, in de aula, met de zon op onze rug aan ons profielwerkstuk te werken: het verzorgen en maken van een scholenpagina in 't Groentje. Lees het hele artikel (Bron: Groentje-scholenpagina).

Na het brugklaskamp de beste vrienden!

27 september 2017

Mijn eerste maand op College de Heemlanden: ‘Ik kende niemand van deze vier jongens, maar we zijn nu al beste vrienden!’ vertelt Thijs met een glimlach op zijn gezicht. Lees het hele artikel (Bron: Groentje-scholenpagina).

Ik over 10 jaar

27 september 2017

Als je een brugklasser bent, ligt je toekomst open. Je hebt nog geen profielkeuze gemaakt, er zijn nog geen beperkingen. Alles kan. Wat willen de brugklassers van College de Heemlanden later worden? Lees het hele artikel (Bron: Groentje-scholenpagina).

Tien procent hongert mee

4 april 2017

Ruim 150 leerlingen van College de Heemlanden zamelden vorige week 8.500 euro in, door 24 uur niets te eten. Dat bedrag wordt ingezet voor projecten ter verbetering van educatie in ontwikkelingslanden (Bron: 't Groentje 12 april 2017).

Waar ik naar school ga? In Houten, vanzelfsprekend!

1 januari 2016

Terwijl overal in Nederland het dorp opnieuw moet worden uitgevonden, wonen en werken wij maar mooi in Houten. En we gaan er naar school, met plezier!

Scholieren debatteerden over vrouwenrechten en alcoholgebruik

1 december 2016

Zaterdag 26 november kwamen er 36 scholen in actie op voorronde 2 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool het Utrechts Stedelijk Gymnasium. De leerlingen gingen het debat met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema's, waaronder het invoeren van een drinkbewijs en dat landen die vrouwenrechten schenden geen recht meer hebben op ontwikkelingshulp. College de Heemlanden uit Houten behaalde de 32e plek.

Agenda

Datum Tijd Omschrijving Voor wie?
di 24-10
hele dag
Challenge Days havo (B2b, B2c, B2e) havo 2
di 24-10
voorlichting voor mogelijke opstromers van H5 naar A5 havo 5
di 24-10
hele dag
Shine project atheneum 2
di 24-10
15.30-17.30
bijeenkomst Onderwijscommunity Houten, locatie: Wellantcollege Houten medewerkers po en vo
wo 25-10
hele dag
Challenge Days havo (B2a en B2d) havo 2