College de Heemlanden

College de Heemlanden

Betrokken en ambitieus

Tien procent hongert mee

4 april 2017

Ruim 150 leerlingen van College de Heemlanden zamelden vorige week 8.500 euro in, door 24 uur niets te eten. Dat bedrag wordt ingezet voor projecten ter verbetering van educatie in ontwikkelingslanden (Bron: 't Groentje 12 april 2017).

Jongeren organiseren Club Enter

14 maart 2017

"De plek waar jongeren helemaal uit hun dak kunnen gaan", vertelt Youri Hoogewoning (H5B) over Club Enter. "Deze maand is het thema 'Glow in the dark'. In maart is de vierde editie.

Heemlanden in Houten ‘picobello’ schone school

1 februari 2017

De leerlingen van College De Heemlanden in Houten gingen vanochtend over de rode loper hun school binnen. Zij werden persoonlijk welkom geheten door Pico Bello van ‘Picobello Services’. Deze was door het schoolbestuur en de gemeente ingehuurd om de leerlingen een pluim te geven voor het feit dat zij de school voor havo en vwo aan De Slinger zo netjes schoon houden.

Waar ik naar school ga? In Houten, vanzelfsprekend!

1 januari 2016

Terwijl overal in Nederland het dorp opnieuw moet worden uitgevonden, wonen en werken wij maar mooi in Houten. En we gaan er naar school, met plezier!

Scholieren debatteerden over vrouwenrechten en alcoholgebruik

1 december 2016

Zaterdag 26 november kwamen er 36 scholen in actie op voorronde 2 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool het Utrechts Stedelijk Gymnasium. De leerlingen gingen het debat met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema's, waaronder het invoeren van een drinkbewijs en dat landen die vrouwenrechten schenden geen recht meer hebben op ontwikkelingshulp. College de Heemlanden uit Houten behaalde de 32e plek.

Omroep Houten: Cultuur de la crème met Eva Kuijer en Myrthe Koopman (A6)

24 november 2016

We kunnen weer terugkijken op/luisteren naar een mooie uitzending. Het thema vanavond was creëren. Geweldig wat er op lokaal niveau allemaal gebeurt! De twee schrijftalenten Eva Kuijer en Myrthe Koopman die dit jaar eindexamen gaan doen op het VWO aan College de Heemlanden, schrijven hun profielwerkstuk over vrouwen in topfuncties.

Agenda

Datum Tijd Omschrijving Doelgroep
do 01-06
GALA eindexamenleerlingen Havo 5, atheneum 6
zo 04-06 t/m ma 05-06
Pinksteren
ma 05-06 t/m zo 11-06
Taizé-reis bij inschrijving Bovenbouwleerlingen
di 06-06
Excursie naar Burgers' Zoo geheel leerjaar 1 Leerjaar 1
di 06-06 t/m do 08-06
Rekentoets in leerplein voor H4, A5; 3e herkansing rekentoets H5 Havo 4 en 5, atheneum 5